HTML

Amerika visszainteget

Amerikába mentem, mesterségem címere.

Friss topikok

  • maris83: @UEra: Bocsi, de tényleg csak pár órát voltunk Portlandben. Élménybeszámoló meglesz és vigyázunk, ... (2009.06.14. 23:00) Sacramento-Lake Tahoe-Carson City-Virginia City-Reno-Sacramento
  • maris83: @ERA: Élőben sem rossz! (2009.06.12. 18:54) Glen Canyon
  • winnie: egy innről nem 10 emeletre asszociálnék:) remélem tudod a feladatodat, ha már a repülőn és a hotd... (2009.05.31. 18:18) USA #3
  • maris83: Aha, mázlink volt. Amikor odaértünk, ködben volt az egész, de aztán szerencsére felszállt vmennyir... (2008.10.10. 21:25) 7., utsó nap
  • viktor: fényképeket a szobáról!:) meg a kajáról:) (2008.09.30. 11:09) Irorszag, vegre :)

Linkblog

Irorszag, vegre :)

2008.09.30. 10:41 maris83

Vasarnap ejjel megerkeztem Dublinba. Az uton minden rendben volt, idoben erkeztunk, aztan repteri busz es irany a szalloda. A Gresham Hotelben szallasoltak el minket, kulfoldi vendegjatekosokat, ami teljesen a kp-ban van, a foutcan (O' Connell Street) es nagyon elegans. Azt hiszem meg soha nem voltam ilyen speci szallodaban, tenyleg olyan, mint a filmekben. A szobamban suti, kis csoki vart erkezeskor. Van jo nagy lapos kepernyos TV (amin keresztul internetezni is lehetne 1 vezeteknelkuli billentyuzettel, csak olyan lassu, hogy 10 perc probalkozas utan feladtam, mert ennyi ido is keves volt, hogy bejojjon a freemailem, de egyebkent az otlet nagyon tetszett, hogy a TV egyben a szamitogep monitora is), lehet kesziteni kavet/teat, van hozza minden kellek a szobaban, ugyhogy nagyon bejon.

Hetfo reggel megkezdodott a hivatalos Fiscalis program. 15-en erkeztunk jo sok orszagbol (Szlovakia, Lengyelorszag, Esztorszag, Belgium, Olaszorszag, Portugalia, Hollandia, Svedorszag). Delelott elmentunk a hivatalba, ami a hoteltol kb. 100 m-re talalhato, ott mki roviden bemutatkozott, megbeszeltuk az elottunk allo programot. A tarsasag fele videken lesz, tobb varosban (Waterford, Dundalk, Limerick), a masik fele - velem egyutt - maradt Dublinban. Ezutan egy masik epuletben kovetkezett egy kenyelmes tea/kaveszunet, majd visszamentunk es az egyik ir kollega tartott egy rovid eloadast az ir adorendszerrol altalanossagban.

Ebed utan mar kulonvalt a csoport, mki az egyeni programjanak megfeleloen ment tovabb. En meg nem maradtam teljesen magamra, mert az eszt, egy sved es a lengyel lannyal (utobbi mar nem lany) voltunk egyutt. Azt nem tudom pontosan, hogy a program szerint hova kellett volna mennunk, mert a ket ir kollega, akik jottek ertunk inkabb setalni vittek minket a Temple Barba, ami egy kulon varosresz tele pubokkal, ettermekkel, Dublin szorakozonegyede tulajdonkeppen. Itt beultunk a nagy hagyomanyokkal rendelkezo Palace Barba, ahol kulon kis elkulonitett reszben kaptunk helyet, kozvetlen bejarattal a pult moge. A falon irok, sportolok, mindenfele ir hiressegek fotoi voltak, akik megfordultak elottunk ott korabban. Ittunk egy Guinnesst stilszeruen, ami izlett, pedig nem igazan vagyok oda a sorokert.

Ezutan meg a lanyokkal setalgattunk a varosban a Trinity College, St. Stephen's Green (ez egy park), a Henry es a Grafton Streeten (ezek bevasarlo setaloutcak, nagyon hangulatosak, sokfele uzlettel), majd beultunk egy szendvicsre az Eddie Rocket's bufebe, ami biztos az amerikai Johnnie Rocket's kistestvere, mert pont ugyanugy nez ki (piros borboxok, zenedobozok, 60-70-es evek zeneje) es a valasztek is ugyanaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este talalkoztam Mesivel, aki szinten csabai, evfolyamtarsak voltunk a Rozsaban, bar akkor meg nem ismertuk egymast, csak latasbol. Most Orsi reven ismerkedtunk meg. Elmentunk egyutt a Temple Bar nevu pubba, ahol megkostoltam a korteizu Cidert. Finom volt, olyan pezsgoszeru, alacsony alkoholtartalmu uditoital. Volt elo ir zene is, hegeduvel meg minden, tetszett nagyon. Megallapitottuk, hogy a country zene biztos az irbol szarmazik, mivel tok hasonlo a hangzasa, nem csoda, hogy mindketto nagyon bejon. Atmentunk egy masik helyre is, a Porterhouse-ba, ahol szinten elo zene volt, ez a zenekar mar rockosabb szamokat jatszott, itt aztan meg jobb volt a hangulat. Jelzem, mindez hetfo este tortent, amikor nalunk meg a szel sem fuj. Ja, es az ir vendeglatoink szerint a Redbreast Whiskey a legjobb ir whiskey, de szerintem nem.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maris83.blog.hu/api/trackback/id/tr55688629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor 2008.09.30. 11:09:38

fényképeket a szobáról!:) meg a kajáról:)
süti beállítások módosítása