HTML

Amerika visszainteget

Amerikába mentem, mesterségem címere.

Friss topikok

  • maris83: @UEra: Bocsi, de tényleg csak pár órát voltunk Portlandben. Élménybeszámoló meglesz és vigyázunk, ... (2009.06.14. 23:00) Sacramento-Lake Tahoe-Carson City-Virginia City-Reno-Sacramento
  • maris83: @ERA: Élőben sem rossz! (2009.06.12. 18:54) Glen Canyon
  • winnie: egy innről nem 10 emeletre asszociálnék:) remélem tudod a feladatodat, ha már a repülőn és a hotd... (2009.05.31. 18:18) USA #3
  • maris83: Aha, mázlink volt. Amikor odaértünk, ködben volt az egész, de aztán szerencsére felszállt vmennyir... (2008.10.10. 21:25) 7., utsó nap
  • viktor: fényképeket a szobáról!:) meg a kajáról:) (2008.09.30. 11:09) Irorszag, vegre :)

Linkblog

USA #3

2009.05.31. 15:51 maris83

Budapestről 7:10-es indulással, gyors amszterdami átszállással otthoni idő szerint este 19:20-kor érkeztünk Chicagoba (a bejutás egyszerű volt, nem nagyon kérdezősködtek, bár nálam sikeresen lefagyott a rendszer, ezért újra fel kellett venni az ujjlenyomataimat és a fényképemet:).

megérkeztünk :)
 
Az időeltolódás miatt itt 7 órával korábban van, ezért még a fél nap előttünk állt. Miután lepakoltunk a szálláson (Chicagos’s Essex Inn, ahol a 10.-en lakunk, egész jó kis szobánk van), elindultunk felfedezni a környéket.
 
 
A hotel a Grant Park mellett van a belvárosban, a Michigan tó közelében, nagyon kellemes környezetben, az úti könyv szerint a város egyik legszebb utcájában. A szobánk ablakából rálátni a tóra, a Planetáriumra és a Field Museum of Natural History-ra, ahol most nagy kalózos kiállítás van, és áll előtte egy hatalmas dinoszaurusz csontváz hokimezben (Sue, a valaha is talált legteljesebb Tyrannosaurus Rex csontváz a múzeumban van kiállítva). Sok a turista erre, de a helyiek is szívesen jönnek le a tópartra. Ha csak ennyit látok Amerikából, azt gondolnám, milyen sportos nép ez az amerikai, hiszen itt mindenki fut, biciklizik, gyalogol, egyébként még homokos strandok is vannak, néhány elszántabb versenyző be is merészkedett a vízbe, mi csak konstatáltuk, hogy elég hideg. Egyébként elég szép időnk lett, kisütött a nap is, de azért fürödni még elég hideg lett volna.
 
 sok a lovas szobor errefele
 
 
 a bal szélső épület, Essex felirattal a tetején a szállodánk
 
 
 
 Field Museum
 
 
 
 nem is olyan mély
 
 
Buckingham Fountain
 
 
Ja, és a másik közkedvelt elfoglaltság itt a tóparton, a házasodás. 10 méterenként esküvői fotózásokba és limuzinokba botlottunk. Itt aztán nem várnak sokáig a házassággal, szerintem egyik pár sem volt 20 évnél idősebb. A násznép is kiöltözik elegáns ruhákba és fényképezik egymást.
 
 
Jó nagy sétát tettünk, megettük az első hotdogot is, amit sikerült jó csípős cuccal teleraknom, kis híján leégette a számat, úgyhogy egy darabig biztos nem eszek ilyesmit. A tópartról egyébként nagyon szép a kilátás a felhőkarcolókra, amik között egyenesen eltörpül a mi 15 emeletes szállodánk: ami otthon toronyháznak számítana, az itt szinte alig látszik ki a többi ház közül.
Estére jól elfáradtunk, ezért már este 8-kor kidőltünk, nem tudom mikor volt utoljára, hogy ilyen korán ágyban voltunk :).

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maris83.blog.hu/api/trackback/id/tr591155092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winnie 2009.05.31. 18:18:32

egy innről nem 10 emeletre asszociálnék:)

remélem tudod a feladatodat, ha már a repülőn és a hotdogosnál elsumákoltad! ka.já.kat.fény.ké.pez.ni.

értem?

:)
süti beállítások módosítása