HTML

Amerika visszainteget

Amerikába mentem, mesterségem címere.

Friss topikok

  • maris83: @UEra: Bocsi, de tényleg csak pár órát voltunk Portlandben. Élménybeszámoló meglesz és vigyázunk, ... (2009.06.14. 23:00) Sacramento-Lake Tahoe-Carson City-Virginia City-Reno-Sacramento
  • maris83: @ERA: Élőben sem rossz! (2009.06.12. 18:54) Glen Canyon
  • winnie: egy innről nem 10 emeletre asszociálnék:) remélem tudod a feladatodat, ha már a repülőn és a hotd... (2009.05.31. 18:18) USA #3
  • maris83: Aha, mázlink volt. Amikor odaértünk, ködben volt az egész, de aztán szerencsére felszállt vmennyir... (2008.10.10. 21:25) 7., utsó nap
  • viktor: fényképeket a szobáról!:) meg a kajáról:) (2008.09.30. 11:09) Irorszag, vegre :)

Linkblog

Sacramento-Lake Tahoe-Carson City-Virginia City-Reno-Sacramento

2009.06.13. 19:18 maris83

Ahogy a címből is kiderül, pénteken elég sűrű napunk volt. A reggelt Sacramentoban kezdtük. Megnéztük Old Sacramentot, a régi belvárost, amit megőriztek a XIX. századi állapotban. Tiszta vadnyugati hangulata volt az egésznek, nagyon tetszett. Ja, és persze megnéztük a Capitoliumot is, ugyanis Sacramento California fővárosa.

Old Sacramento

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a Capitolium, Schwarzenegger kormányzó székhelye

Sacramento után a Lake Tahoe felé vettük az irányt, ami egy, a Sierra Nevada hegység völgyében fekvő tó, havas hegycsúcsok veszik körül, ahol népszerű síterepek vannak, olyannyira, hogy 1960-ban itt rendezték a téli olimpiát.

Lake Tahoe (Emerald Bay) és a kíváncsi mókus találkozása velem

A tavat megkerülve Carson City-be mentünk tovább, ami már Nevadában van, nem túl nagy, de mégis ez az állam fővárosa.

Carson City - Capitolium

Ha már eddig eljöttünk, az 50-es úton felmentünk egészen Virgina City-ig, ami egy műemlék város, az aranyláz emlékét őrzi. 1859-ben a közelben fedezték fel a világ leggazdagabb arany- és ezüstlelőhelyét, melynek hatására Virginia City lett a legnagyobb település Chicago és San Francisco között. Ma már csak egy kísértetváros, ami pont olyan, mint ahogy a lelőhely kimerülése után a századfordulón otthagyták. Jó magasan, 1896 méteren fekszik és még mindig működnek benne a régi szalonok a turisták szórakoztatására.

Az 50-es út nevadai szakaszát már felváltotta a sokkal forgalmasabb I80-as, ezért a Nevadai Idegenforgalmi Hivatal a régi utat népszerűsítendő kampányt indított, melynek keretében a US 50 utasainak kiállítanak egy bizonyítványt, amin ez áll: "Túléltem Amerika legmagányosabb útját". Bizonyítványt ugyan nem kértünk, de az utat szerencsésen túléltük :)

 

:)

Sok helyen láttunk olyan táblákat, hogy lovasok kelhetnek át az úton, ezért óvatosan kell vezetni, de most először volt olyan tábla, amin csak ló volt. Csodálkoztunk, hogy itt szabadon szaladgálnak a lovak, de tényleg, ezt a három vadlovat az út mellett fényképeztük.

Sacramento fele menet gyorsan megálltunk még Reno-ban is, ami arról híres, hogy a világ legnagyobb kisvárosának kiáltotta ki magát, és a szerencsejáték fő központja volt, amíg Vegas meg nem előzte az 1950-es években. Bár Las Vegasnál kisebb, itt is nyüzsgő az éjszakai élet, a nap 24 órájában lehet kaszinózni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maris83.blog.hu/api/trackback/id/tr811183050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

unyaera 2009.06.14. 16:10:41

Szasz Maris... irigykedve nézem a képeket - főleg a Navajo-sivatagos, Colorado folyós dolgokért - meg követem az útvonalat... szép helyeken jártok, majd kéretik plussz élménybeszánolót is tartani... jja, és hivatalosan is le vagy szúrva Arlo által, h nem szóltál, h Portlandben jártál.. és mijjaz, h nem hagyott mély nyomot?! bár néhány óra kevés rá.
és vigyázzatok magatokra..

maris83 2009.06.14. 23:00:43

@UEra: Bocsi, de tényleg csak pár órát voltunk Portlandben. Élménybeszámoló meglesz és vigyázunk,
csütörtökön pedig jövök haza, reszkessen mki!
süti beállítások módosítása